tiistai 7. tammikuuta 2014

Hiihtopummista metsuriksi

Maisema Iso-Syötteeltä

Kesällä sain mukavan työtarjouksen. Iso-Syötteen omistaja, miellyttävä herrasmies Jorma Terentjeff tarjosi pestiä alkaa päivittämään aikoinaan suunnittelemaani freeride-rinnettä vastaamaan tämän päivän vaatimuksia. Muutaman palaverin pohjalta sain suht vapaat kädet alkaa ideoimaan ja rakentamaan aluetta uuteen uskoon. Työskentelin kesän OulunKiipeilykeskuksen työmaalla, mutta syksyllä jäädessäni isyysvapaalle, pääsin vihdoin Iso-Syötteelle tosi hommiin.
Hiihtokeskus osti pyynnöstäni 900metriä kolmetuumaista lankkua, josta aloin työstämään rinteeseen kiinteitä hyppyreitä korvaamaan luontoäidin puutteet. Alueella on joitakin pieniä kiviä ja kallioita josta on voinut loikkia aikaisemminkin, mutta suunnitelmissani oli tehdä alueesta haastavampi ja mielenkiintoisempi myös nuoremman koulukunnan laskijoille ja yhdistää perinteinen vapaalasku ja parkki samaan suorituspaikkaan.
Rinnepäällikkö Veskun avustuksella roudasimme suht painavaa puutavaraa sitten pelipaikoille mönkijällä ja aloimme paukuttelemaan lavojen runkoja pystyyn syksyllä kauneimpaan ruska-aikaan. Jatkoin hommia n. kerran viikossa sitten välillä yksikseen jo lumien sataessa tunturiin. Oli hienoja päiviä olla joskus yksikseen päivä vanhanajan kunnon mettätöissä. Moottorisaha lauloi kun raivasin jo vesakoitunutta rinnettä ja kaadoin hieman puita aukaisten lisää linjoja rinteeseen.
 Eipä ollut toimistohommiin ikävä kun katseli maisemia tauoilla makkaran ja nokipannu kahvien valmistuessa nuotiossa.
Homma oli aika perkuleen fyysistä itsekseen ja onneksi sain silloin tällöin kavereita talkooavuksi rakennushommiin. Tuon lankkutavaran roudaaminen kivikkoisessa ja jyrkässä lumisessa maastossa nimittäin tuntui iltasella selän päällä... Kaikki olisi ollut huomattavasti helpompaa kesällä, mutta eipä hyttyset häirinneet kun pahimmillaan hommia tehtiin -25 pakkasessa.
Nyt Iso-Syöte FreerideParkin suorituspaikat alkaa olla viimeistä silausta vaille ja alue testataan kunnolla 25. tammikuuta järjestettävässä FreeKing Ride kisassa. Syötteellähän on ollut perinteinen freeride tapahtuma jo useampana vuonna. Nyt vetovastuu tapahtumasta siirtyi allekirjoittaneelle ja otin siihen aisaparikseni Brada Jani Johansenin. Meillähän on 'velipojan' kans perinteinen työjako. Minä olen duunari ja Janin hoitaessa nörttihommat, näin suutarit pysyy lesteissään ja täydentävät toisiaan homman toimiessa täydellisesti.
Neuvottelut alueen yrittäjien kanssa oli helppoa kaikkien suhtautuessa positiivisesti tapahtumaan ja majoitukset, hissiliput, after-ski, ruokailut, iltabileet saunoineen, päivällisineen ja palkintojen jakoineen on hoidossa. Keskenään homma olisi ollut liian työläs näin lyhyellä aikataululla ja onneksi saimme avuksi tapahtuman edellisiä järjestäjiäkin Iso-Syötteen lumisiin maisemiin!
 


T. Metsuri-Skipe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti